Представяне на иновативни инжекционни продукти

През март 2022 г. за първи път в България бяха представени иновативни хиалуронови филъри и колаген стимулиращи продукти. 

Демонстрации на техники за инжектиране на продуктите направиха пластичният хирург д-р Рами Хайдар от Дубай и естетичният лекар д-р Сабика Карим от Великобритания. Те работят с продуктите малко повече от година и участват в тяхната клинична разработка.

Инжекционните продукти са новаторски, но стъпват върху дългогодишния опит на лекари, физици и химици от лабораториите на Sinclair Pharm – компания с над 20-годишна история в производството на фармацевтични продукти и медицински изделия за дерматологията и оралната хигиена. В края на 2021 Sinclair Pharm купи Cocoon Medical. А от началото на 2022 инжекционните продукти са част от портфолиото на Бул Мед Консулт – ексклузивен дистрибутор за България.

Нови инжекционни продукти

Новите инжекционни продукти

MaiLi е висококачествен хиалуронов филър за лице, разработен чрез използването на технологията Oxi Fee. Тя работи чрез изграждане на кръстосани химични връзки. На първо място дългите вериги на хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло биват разтворени посредством система за хидратиране. След това се извършва кръстосване на химически връзки в инертна атмосфера с ниски нива на бутандоил-диглицидов етър, като по този начин разтворът се преобразува в гел.

От него се премахват реактивните форми на кислород, за да се защити по-добре фино изградената хиалуронова мрежа. Накрая гелът се разпределя в контейнери за инжектиране и се стерилизира. Благодарение на ефективността на първата в света технология за хиалуронова киселина OxiFreeTM при MaiLi се използва 24% по-малко филър за постигане на несравним обем, гъвкавост и изпъкване с изключителна дълготрайност на цялата гама продукти.

MaiLi – хиалуронов филър

Lanluma е високоефективно инжекционно средство за стимулиране на образуването на колаген, което изглажда, оформя и извайва както лицето, така и тялото. Доказаната формула засилва образуването на колаген в организма на пациента за красиво изглеждащи естествено резултати. Lanluma се приготвя бързо, има завидно документирана безопасност и ефикасност и се предлага в размери на опаковката, които лекарите предпочитат.

За пациентите Lanluma е също толкова революционен продукт. Резултатите се появяват постепенно в продължение на два до три месеца, като трансформират лицето или седалището, докато се образува и натрупва естествен колаген. При тази терапия е необходимо минимално време за възстановяване и усещането на пациентите е по-позитивно и с по-малко дискомфорт. Най-хубавото е, че резултатите се запазват до две години.

Lanluma

ELLANSE е колаген стимулатор с доказани качества. Продуктът е на пазара повече от 10 години и има стотици клинични проучвания, които доказват неговата безопасност и висока ефективност. С ELLANSE се постига не само коригиране на линиите и бръчките. Той е дермален филър с двойно действие дълбоко под кожата, който третира истинските причини за стареене на лицето, като стимулира образуването на естествен колаген в кожата.

Благодарение на комбинацията от гладки микросфери от PCL и гел носител на основата на CMC, ELLANSE започва да действа незабавно, като запълва участъците, в които има загуба на обем. След това микросферите се разграждат с времето и остават колагенови структури, които равномерно възстановяват и оформят контура на лицето и възвръщат младежкия вид на кожата.

ELLANSE е колаген стимулатор

Silhouette Soft са иновативни резорбируеми повдигащи конци с уникална технология с конуси. Silhouette Soft се използват за терапия на увиснала кожа в средната и долната част на лицето, шията и веждите. Налични са три разновидности на продукта с цел третиране на различни области и степени на отпуснатост на кожата.

Silhouette Soft – резорбируеми повдигащи конци