Medical Aesthetic Dermatology Forum 2019

Medical Aesthetic Dermatology Forum се проведе за първи път тази година в Pirin Golf Country Club от 4 до 6 юни. Събитието бе организирано от Бул Мед Консулт с идеята да се превърне в ежегоден форум за дерматолози от България и чужбина. Конференцията бе посветена на новите лазерни технологии в помощ на лекарите. Целта й е да привлича дерматолози от нашата страна и от чужбина в България, където да обменят опит помежду си и да се информират за новостите, свързани с лазерите в медицината.

Лектори и панели по време на тазгодишния форум за дерматолози

Тази година лектори на събитието бяха д-р Фирас Ал- Ниаими, д-р Евгени Христозов, д-р Евгени Шарков, д-р Робърт Троу, д-р Салваторе Пагано, д-р Калоян Денков и д-р Ива Стоилова.  Форумът беше разделен на три панела: присаждане на коса, дерматология и дерматохирургия.

В панела по присаждане на коса участваха д-р Робърт Троу от Великобритания, който говори за новата технология за трансплантация на коса – SmartGraft, както и д-р Евгени Шарков, който показа свои клинични случаи от практика си със SmartGraft.

dr-evgeni-sharkov
д-р Евгени Шарков
д-р Робърт Троу

Интересното от панела по дерматология по време на тазгодишния форум за дерматолози

В панела по дерматология д-р Фирас Ал-Ниаими от Великобритания и д-р Евгени Христозов от България споделиха опита си с PDL и ND:Yag лазерите на Candela, които имат множество приложения в дерматологията.

Д-р Ал-Ниаими демонстрира за първи път в Европа новият PDL и ND:Yag лазер на Candela – V-beam Prima, върху трима пациента доброволци. Лазерът има широко приолжение в дерматологията и естетиката, като с него мога да се третират над 20 индикации. По време на демонстрацията д-р Фирас Ал-Ниаими показа как се третират чери ангиоми, розацея и вакулрни лезии с V-beam Prima. Лазерът е напълно нов за европейския пазар. На Cтария континет има само един работещ апарат и той беше изпратен от Candela специално за Medical Aesthetic Dermatology Forum, докато на изложението FACE в Лондон присъстваше само макет на машината.

Д-р Христозов показа свои клинични случаи от дългогодишната си практика с PDL лазера на Candela – Vbeam Perfecta. Д-р Ниаими води  още 2 лекции –  за приложението на пикосекундната технология отвъд третирането на татуировки, както и за възможностите на CO2RE лазера при заличаването на белези.

д-р Фирас Ал-Ниаими
Д-р Евгени Христозов

Д-р Ива Стоилова показа свои клинични случаи за редуциране на локални мастни натрупвания чрез криолиполиза cooltech.

Д-р Ива Стоилова

Панела по дерматохируригия по време на тазгодияния форум за дерматолози

В панела по дерматохируригия пластичният хирург от Севиля д-р Салваторе Пагано показа редица интересни случаи от парктиката си. Той говори за стягане на кожата на лицето и тялото, както и за редуциране на мастни натрупвания чрез радиочестотна асистирана липосукция FaceTite. Д-р Калоян Денков,  хирург от България, също показаха свои клинични случаи на ремоделиране на долната челюст чрез радиочестотна асистирана липосукция FaceTite, както и на оформяне на тяло чрез метода BodyTite.

Д-р Калоян Денков
Д-р Салваторе Пагано

За първи път беше показан новия лазер YDun

На форума имаше специално оборудвна демонстрационна зала с 10 апарата от портфолиото на Бул Мед Консулт. За първи път беше показан новия лазер  YDun в портфолиото на световния лидер Candela. Той представлява неаблативна лазерна технология за лице и тяло с дължина на вълната 1550 nm. С него с третират успешно бели стрии, бръчки, белези от акне. Технологията е изключително безопасна, като с нея може да се работи и лятото. Рискът от пигментации е минимален, също като възстановителния период след процедурата.

Не може без прати. По време на гала вечерята на форума невероятната изпълнителка Поли Генова забавлява гостите на събитието. Изпя някои от емблематичните си парчета. Тя изпълни песента If Love Was a Crime, с която се класира на 4-та позиция на конкурса „Евровизия“ през 2016 година.

Следващият Medical Aesthetic Dermatology Forum ще се проведе през октомври 2020.

Снимки: Петър Чолаков  Great Photo Art:

Източник: Бул Мед Консулт